Верска настава

Физичко васпитање

Техничко и информатичко образовање

Корисни сајтови за наставу

Анимације које можете користити у настави

Сајт популаризује алтернативне и обновљиве изворе енергије и њену штедњу. Настао је из потребе да се пробуде интересовања многих, а пре свега младих које у будућности чекају не мали проблеми када је реч о енергији.  http://www.cnti.info/energija/

Детаљан принцип рада одређених уређаја

Сајт на енглеком језику детаљно описује многе лекције које су садржане у програму ТИО, http://www.howstuffworks.com/

Корисни програми и материјал

Секција за преузимање разних корисних програма и материјала ОШ "Татомир Анђелић" из Мрчајеваца. Можете сами видети шта Вам је потребно од корисних програма које можете ту наћи. Препоручујемо следеће за ТИО: Тест информатика, Отпорник, Предавања Техничко обр., Информатика-такмичење, Седам светских чуда, Штедња енергије, Тестови -Техничко VIII и Тест информатика.  http://www.osmrcajevci.edu.rs/download.html

Друштвo педагога техничке културе Србије

Овде можете, осим новости са такмичења и рада Друштва, пронаћи још доста корисних информација. Препоручујемо следеће линкове на сајту: DOWNLOAD и Е-БИБЛИОТЕКА

https://sites.google.com/site/dptksproject/

Припреме за наставу

Електронски каталог Завода за удџбенике са оперативним плановима и припремама за часове, који ће Вам бити од помоћи у планирању наставе. Приручник прати Наставни план и програм за ниже и више разредe основне школе, као и уџбеничке у издању Завода за удџбенике. На страници бирате одговарајући разред и предмет Техничко и информатичко образовање.

http://www.zavod.co.rs/pripreme_1st.asp

Простор за помоћ ученицима и наставницима на часовима ТИО

Садржаји блога обухватају теме које се изучавају на часовима ТИО. Наставне јединице су проширене интересантним чланцима и презентацијама које израђују ученици.

http://cicakslavka.wordpress.com/

Хемија

Биологија

Физика

Математика

Географија

Историја

Музичка култура

Ликовна култура

Руски језик

Француски језик

Енглески језик

Српски језик

Резредна настава

УЧИТЕЉСКА ЗАКЛЕТВА

Чини ми част да се закунем у све што је свето и драгоцено, да дам јавну реч у сврхупоштовања школе, коју ћу вечно служити.

Полажем часну учитељску реч и знам да могу да је испуним, тако што се заклињем да ћу учити децу паметно, добро, племенито и лепо. Научићу их да науче вредност живота, да школа буде вреднија и да моји ученици постану бољи него пре. Пратићу их у знању и незнању и навијати да увек победе. Користићу дечије знање и научити све што њих занима. Нећу давати лажне одговоре и признаћу своју грешку. Помагаћу другим учитељима у игри и док предајем, бићу у глави дете.

Тако ми вере у чисто срце, нећу користити свој посао у зле сврхе, нити повредити дете, већ га одано слушати и искрено тешити и помоћи деци којој је срећност ускраћена. Имаћу пуно милости и давати им наду. Играћу се са својим ђацима, чувати их и пазити као да су код своје куће.

Заклињем се похвалом генерација да ћу бринути о њиховој одговорности и проучавати децу, макар ми то било тешко. Штитићу њихова права на име, презиме, и сопствено мишљење. Да могу да користе своју вољу.

У име своје части, стављам знак да ћу марљиво учити, не само због себе, већ због сваког детета у школи, и усавршавати струку учитељства.

Дајем истинито обећање да ћу се дружити с децом тако да нам буде лепо. Поделићу с њима своје тајне, чувати њихове и одавати им тајне о животу. Бићу им пријатељ и кад одрасту.

Свечано и важно обавезујем се да ћу посао радо обављати, достојно и вредно поштовања и да никад деци знање нећу заборавити. Организоваћу празнике и деци одати почаст молитвом за све добро у школи, да се сва деца направе срећна и да се више траје.

            Молим те, Боже да нешто не погрешим на учењу мојих ђака.